Luovuutta ja hyvinvointia tukevia harjoituksia
Tarjoan luovuutta ja hyvinvointia tukevien taiteellisten harjoitusten ohjausta yhteisöille.
Harjoitukset eivät edellytä taiteellisia taitoja, koska tavoitteena ei ole luoda taideteosta, vaan tutkia taiteellisin keinoin luovuuden ja hyvinvoinnin lähteitä.​​​​​​​
Menetelmiä voidaan soveltaa esimerkiksi motivaation haasteisiin, itsetunnon ja mielenterveyden tukemiseen, tunteiden hahmottamiseen ja ihmissuhteiden rakentamiseen.​​​​​​​
Luovuutta tukevat harjoitukset voivat lisätä työyhteisön tuottavuutta ja siten myös liiketoiminnan kannattavuutta.​​​​​​​
Esittelen alla muutamia harjoituksiani: ​​​​​
Unelmien Symboli
Unelmien Symboli on intuitiivista päätöksentekoa ja taideterapeuttista työskentelyä soveltava harjoitus, jonka tavoitteena on löytää itselle tärkein unelma.
Unelmia saattaa kertyä haaveisiin joskus liiaksikin, ja osa unelmista voi olla peräisin muualta kuin itseltä. Harjoitus antaa välineitä oman intuition kuunteluun. Valmistamme harjoituksessa myös pienen muistoesineen, joka voi auttaa vaikeinakin päivinä palauttamaan suuntavaiston kohti tärkeintä unelmaasi.​​​​​​​
Ohjauksen kesto riippuu osallistujien määrästä.​​​​​​​ Harjoitus sopii yhdellä kertaa maksimissaan 30:lle henkilölle.
Ohjasin Unelmien Symboli -harjoituksen Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän järjestämässä kaupunkiretriitissä, joka järjestettiin Aleksanterin kirkossa 1.–2.9.2023. Sain ohjauksesta esimerkiksi seuraavanlaista palautetta:
"Taideterapiaa odotin kovasti, eikä se tuottanut pettymystä. Pidin erityisesti siitä, miten viemällä sydämen päälle unelmiamme käytimme intuitiota. Se toimi. Susa veti hetken rauhallisesti ja ammattitaitoisesti ja ajattelen, että tästä voisivat hyötyä monet työyhteisöt. Rohkeasti vain kokeilemaan."
Tapahtumaa järjestänyt, Tampereen Aleksanterin lähikirkkoalueen vastuupappi, Riikka Mattila on luvannut antaa tarvittaessa suosituksia työskentelystä kanssani.
Surunaamio
Surunaamio on kolmen tapaamisen harjoitus, joka sopii yksilö- ja ryhmäohjaukseen. Valmistamme harjoituksessa naamion kuvaamaan tunteita, joita surun aikana haluaisi peittää.
Ensimmäisellä tapaamisella valmistamme naamion rungon, toisella käynnillä maalaamme naamion, ja kolmannelle viimeistelemme teoksen.
Voimme keskustella työskentelyn aikana surusta – tai, jos puhuminen tuntuu sillä hetkellä liian raskaalta, voimme puhua muista aiheista, tai vain kuunnella kaunista musiikkia.
Naamion valmistaminen ei edellytä mitään taitoja. Autan tarvittaessa sen työstämisessä ja maalaamisessa.
Työskentelyssä ei tarvitse keskittyä vain surun tunteiden käsittelyyn, vaan aiheena voi olla myös muut kipeät tunteet.
Osallistujat saavat tapaamisten päätteeksi valmistamansa naamion muistoksi.
Motivaatiokartta
Motivaatiokartta-harjoituksessa etsitään motivaatiota, joka syntyy luonnostaan ilman ponnistelua.
Filosofi Frank Martela kirjoittaa kirjassaan Tahdonvoiman käyttöohje (Tammi, 2013): ”Leikkivä lapsi ei tarvitse tahdonvoimaa leikin jatkamiseen, koska se on yksinkertaisesti vain niin kivaa!". – Motivaatio – toisin kuin tahdonvoima, ei vaadi ponnisteluja!
Ohjauksen kesto riippuu osallistujien määrästä.​​​​​​​
Voit pyytää lisätietoja ja tarjousta ohjauksesta soittamalla numerooni 041 502 3651. Voit jättää myös yhteydenottopyynnön lomakkeella:
Lähetä
Kiitos! Vastaan mahdollisimman pian!

Katso myös: